Wednesday, December 11, 2013

October-November 2013 Favorite + Updates



1.) Favorite Daily Facial Product - The Body Shop Seaweed Clarifying Toner
      Got it in travel size on their promo around October! All this time I think little of toner function, but I decided to try this when I saw their little one. Turns out my daily facial routine can't be complete without this! It really removes all the dirt and makeup excess that can't be removed by facial wash, and freshen up your skin - and now I have softer and elastic skin face. I definitely in love!

          Dapet produk ini dalam ukuran kecil waktu promo sekitar bulan Oktober! Selama ini aku suka ngeremehin fungsi toner, tapi akhirnya aku memutuskan untuk coba ini waktu lihat produknya hadir dalam botol kecil. Ternyata sekarang, rutinitas facial harianku nggak bisa lepas dari ini! Bener-bener bisa ngangkat kotoran dan sisa makeup yang nggak terangkat sama facial wash, dan juga bikin kulit terasa segar - sekarang kulitku jadi lebih lembut dan kenyal. I definitely in love!

2.) Favorite Tools - Dotting Pen
      I love making nail arts - but unfortunately I'm not really good at making it and sometimes I'm lack of ideas. So happy when I finally found this set of dotting pen (in around USD 3.5 only!) - it really helpful for an amateur nail artist like me! ;)

         Aku suka banget bikin nail art - tapi sayangnya nail art-ku belum terlalu bagus dan kadang-kadang aku suka kehabisan ide. Jadi aku seneng banget waktu akhirnya ketemu satu set dotting pen ini (harganya cuma sekitar 35 ribu!) - dan alat ini bener-bener ngebantu untuk nail artist yang amatir kaya aku! ;) 

3.) Favorite Makeup Product - Revlon Photo-ready Eye Shadow 
      I ever include this on my wishlist on October, and so happy when I finally have it. This product works as well as I expected and satisfying - the primer, the color itself, and  not to mention the basic tutorial on how applying eyeshadow properly on the back of the packaging. I really recommend this product for the makeup newbie and for the one who need practical on-the-go eye makeup.

       Aku pernah memasukan produk ini dalam wishlist di bulan Oktober, dan seneng banget rasanya saat akhirnya punya ini. Produk ini bekerja sebaik ekspektasi aku dan memuaskan - primernya, warna dari eyeshadow itu sendiri, dan juga basic tutorial bagaimana cara mengaplikasikan eyeshadow yang benar di bagian belakang packaging-nya. Aku bener-bener merekomendasikan produk ini untuk kamu yang baru mulai belajar main makeup dan juga buat kamu yang perlu makeup mata dengan kemasan yang praktis.

4.) Favorite Daily Hair - L'OREAL Anti Hair Fall
      Well, for a long time it's hard for me to find my 'it' shampoo - I jump and trying from one product to another, from the drug store kind to high-end brand, but still haven't find the right one. I've got quite lot hair problems, such as dandruff (which was the most shameful one), hair fall, and greasy. So I was in the middle of the frustrating moment when one night my mom brought home this product in big bottle, and it turns out my hair likes it - such a relief for me to be released from those hair problems! 

         Well, susah dan lama banget buat aku untuk akhirnya ketemu my 'it' shampoo - aku berganti dan cobain dari satu produk ke produk lain, dari produk drug store sampai brand high-end, tapi masih belum cocok juga. Sebelumnya aku punya cukup banyak problem rambut, kaya ketombe (yang paling malu-maluin), rontok, dan berminyak. Jadi aku lagi cukup frustasi soal masalah rambut waktu suatu kali nyokap beliin shampoo ini dalam botol besar, dan ternyata rambutku cocok - lega rasanya bisa lepas dari masalah-masalah rambut!

5.) Favorite Clothing Piece #1 - Suspender Skirt
      Overall slash suspender-thingy was in a part of huge trend around last summer, so I tried to figure out whether one of them suits me. I bought this suspender skirt from Cloth-inc, and I can't stop wearing it ever since - seriously, maybe some of you have see that I've been wearing this skirt more than one time on the blog. It still remains my favorite piece until this season, simply because this item was kinda easy to match on and can spice up your ordinary tee (like I did, here) for daily outfit - besides the comfort material.

         Item overall dan juga suspender menjadi bagian dari tren yang cukup digemari pada musim panas kemarin, jadi aku coba-coba apakah salah satu dari item tersebut cocok denganku. Aku beli rok dari Cloth-inc, dan terus-terusan pake rok ini sejak saat itu - seriusan, mungkin beberapa dari kalian ada yang pernah liat kalo aku pake rok ini lebih dari sekali di blog. Rok ini masih jadi favorite aku sampai musim ini, salah satunya karena suspender skirt ini gampang untuk di-mix & match dan bisa bikin kaos biasa kamu jadi lebih 'sesuatu' (kaya yang aku lakukan waktu itu) untuk outfit sehari-hari - di samping juga bahannya yang nyaman.

6.) Favorite Clothing Piece #2 - Ralph Lauren Sweatshirt
      Easy and comfort, warms up from chilly and windy rainy day, and another reason...? White sweatshirt is just so me for this season!

       Gampang dan nyaman, menghangatkan waktu hujan dan dari angin, dan alasa lain...? Sweatshirt putih gue banget di musim ini!

      
OCTOBER-NOVEMBER 2013 FAVORITE INSPIRATION

1.) The Parang Collection by Edward Hutabarat
      I watched the runway on Jakarta Fashion Week 2014, and as I ever mentioned before that I stunned by all the beautiful pieces from Edward Hutabarat - I can't stop thinking about it until now, literally! I never think about experimenting with my outfit with vintage style or trends from some decades ago, but now I'm taking it into consideration.

         Aku menyaksikan runway ini di Jakarta Fashion Week 2014, dan seperti yang pernah aku ceritakan sebelumnya kalau aku terpesona dengan karya-karya yang cantik dari Edward Hutabarat ini - aku bener-bener nggak bisa berhenti memikirkan dress-dress cantik itu sampai sekarang! Aku belum pernah berpikir untuk bereksperimen dengan style vintage atau tren-tren dari beberapa dekade yang telah lalu sebelumnya, tapi sekarang aku sedang mempertimbangkan untuk melakukan itu.

2.) MajorMinor Spring/Summer 2014
      I know I haven't tell you that I obsessed with MajorMinor S/S 2014 collection when I saw them on the first day of JFW 2014. The lightweight and airy sense, the silhouettes, the color hues that to me expressing a freedom, the beautifully mysterious print of virgin forest - just called me to be my naturally-self. I'm so in love especially with those two pieces I can't wait to have and wear it for myself.

          Aku tahu kalau aku belum pernah bilang betapa aku terobsesi dengan koleksi S/S 2014 dari MajorMinor saat aku melihatnya di JFW 2014. Perasaan yang ringan dan lega, siluetnya, penggunaan warna-warna yang bagiku adalah suatu ekspresi dari freedom, kebebasan, juga print-nya yang kecantikannya bagaikan misteri dari sebuah hutan yang belum pernah tersentuh - memanggil aku untuk menjadi diriku sendiri senatural mungkin. Aku naksir banget terutama dengan dua di atas, nggak sabar rasanya untuk punya dan pakai sendiri!

3.) Jane Aldridge of Sea of Shoes
      I was inspired by various source such as other fashion/style bloggers, magazine, brands, designers, or even some people I met out there. And Jane Aldridge is stuck in my mind lately - the vision of her effortlessly chic and a bit spice of glam. Not to mention her short and sweet writings I'm trying to learning from - well, I try to write necessarily because I was thinking about some readers who distracted by long out-of-topic paragraph and can't stand too much babble. (PS: the photos of Jane Aldridge above are courtesy of her blog)

        Aku mendapatkan inspirasi dari berbagai sumber seperti fashion/style blogger lain, majalah, brand, designer, atau pun orang-orang yang aku temui di luar sana. Dan Jane Aldridge terus melekat dipikiranku akhir-akhir ini - gambaran akan style Jane yang effortlessly chic dan sedikit percikan yang glam. Dan jangan lupa gaya menulisnya yang singkat namun lengkap dan manis yang menjadi pembelajaran bagiku - well, aku mencoba untuk menulis 'seperlunya' karena aku terpikir akan pembaca yang 'gerah' dengan paragraf yang keluar dari topik dan lari kemana-mana dan juga terlalu banyak ocehan.

<Mad Shopper/MSDR>

**************************************************************************************

Christmas is almost coming and I already can taste the joy of it and spirit of New Year, thus I have some quick updates and information for you.

1.) I'm so glad to tell you that I will participating on Christmas in Penshoppe event on December 18. I invite you to join the happiness with us - we gonna spend some fun together, windows shopping, and be the first to know Penshoppe next collection. Plus...one lucky person will have chance to get makeover by The Mad Shopper. You can start RSVP-ing from now by leaving your full name & email on the comment below, or simply email me your full name & phone number with subject: Christmas in Penshoppe RSVP to elisabethkrist@gmail.com, before I post the further information.

2.) I dug back and cleaning my own closet of the year this whole autumn, and finally eliminated some piece of clothing that I don't need anymore. And yes, I'm opening my Year-end Clearance Sale! Click here for some goods with beautiful price - all items are in good condition. However, I only ship around Indonesia.

Wishing you a great holiday, and have fun!
xx
        

1 comment:

  1. toner emang penting untuk kulit wajah, malah aku lebih mementingkan toner drpd cream hehehe
    aku pake loreal hair fall juga huhuw tp msih rontok >_< mungkin mau ganti sampo lagi T_T

    ReplyDelete

Hey, this is Elshakrist! Thank you so much for visiting my blog and leaving the comment, I will response to it as soon as possible. See you on the next click!